01
AGO
2021

Experiència viatge final Post Confirmació

Experiència viatge final Post Confirmació


Madrid, 22 al 26 de juliol de 2021

Durant els dies 22 al 26 de juliol, un grup de 10 joves de la Parròquia, juntament amb els seus padrins i el rector -mossèn Ramon Maria Vila-, hem dut a terme un peregrinatge a Madrid, com a punt i final de la seva etapa en la pastoral de Post Confirmació. Un viatge intens i emotiu, però sobretot, uns dies on el Senyor s’ha fet present enmig dels joves.

La Post Confirmació és una pastoral que fa poc mes de 2 anys que està funcionant a la nostra Parròquia. Està adreçada als joves que han fet la confirmació, entre els 13 i els 18 anys. Actualment compta amb 7 grups, dels quals participen, aproximadament, uns 50 joves. Cada un dels grups té com a responsables un matrimoni (anomenat padrins), que setmanalment posa en comú amb els nois algun tema del catecisme o de la doctrina de l’Església, a partir del qual es desenvolupen les trobades, on els joves i els padrins, a la llum de la Paraula de Déu, donen la seva experiència. Tot i que és una pastoral pròpia del camí Neocatecumenal, està oberta a tots els joves de la Parròquia o del barri.

En aquesta pastoral, els grups que acaben fan un viatge final, a mode de peregrinació, juntament amb els seus padrins i el rector. Enguany eren 2 els grups que han acabat.

Al llarg del recorregut hem pogut visitar la basílica del Pilar (Saragossa), les parròquies de La Paloma i de Santa Catalina Labouré (Madrid), on hem pogut celebrar l’eucaristia, el seminari Redemptoris Mater de Madrid (on a més a més hem pogut tenir una estona d’oració davant la tomba de Carmen Hernández), i el convent de germanes carmelites de Guadalajara. També hem visitat la catedral de l’Almudena i el Museo del Prado. A més a més hem disfrutat d’un concert del grup tribut d’ABBA.

Cada dia hem fet els laudes al matí, i celebrat l’eucaristia al vespre. En el marc dels laudes s’ha donat una breu catequesi sobre temes concrets: vocació, sexualitat, castedat, sofriment... En les eucaristies hem pogut donar gràcies pels regals que ens ha fet i tot el que cada dia ens ha regalat.

De tot el que hem viscut ens n’emportem molts records: poder escoltar la vivència de l’explosió per part del rector de la parròquia de La Paloma (Gabriel Benedito), l’experiència del seminarista que ens explicava com va trobar la seva vocació, l’acollida per part dels germans de Santa Catalina Labouré, la senzillesa i alegria de les germanes de Guadalajara... Sens dubte l’Esperit Sant ha estat enmig nostre, tot i les nostres mancances, ens ha obert les portes de tots els llocs on hem anat.

Però Déu no només s’ha fet present a través d’aquestes persones, sino sobretot a través dels mateixos joves. El darrer dia, al convent de les germanes carmelites de Guadalajara, vam poder experimentar la força de l’Esperit Sant, com és capaç de tocar el cor de cadascun dels joves, consolant-los, mostrant-los el seu amor i animant-los a continuar endavant. Molts d’ells estan en moments on han de prendre decisions importants. Tenim la certesa que la decisió única i més important és posar Déu el primer, tal i com ens ha convidat la Paraula al llarg d’aquests dies:

«Jo sóc el cep veritable i el meu Pare és el vinyater. Aquell qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit, perquè sense mi no podeu fer res. Si algú se separa de mi, és llençat fora i s'asseca com les sarments. Les sarments, un cop seques, les recullen i les tiren al foc, i cremen. Si esteu en mi i les meves paraules resten en vosaltres, podreu demanar tot el que voldreu, i ho tindreu. La glòria del meu Pare és que doneu molt de fruit i sigueu deixebles meus. (Jn 15,1-8)»


Experiència viatge final Post ConfirmacióExperiència viatge final Post ConfirmacióExperiència viatge final Post Confirmació

Escribir un comentario

No se aceptan los comentarios ajenos al tema, sin sentido, repetidos o que contengan publicidad o spam. Tampoco comentarios insultantes, blasfemos o que inciten a la violencia, discriminación o a cualesquiera otros actos contrarios a la legislación española, así como aquéllos que contengan ataques o insultos a los otros comentaristas.

 
Rector: Mn. Ramón Maria Vila

Plaça Carme Llinás, 1
08620 Sant Vicenç dels Horts
Barcelona

Telf: 93.656.16.55
Correu e-mail: Mn. Ramón Maria Vila
ramonmariavila@gmail.com

Página web desarrollada con el sistema de Ecclesiared